La Xarxa d’Aparcaments B:SM continua avançant en l’impuls de l’ús de la bicicleta amb la creació de nous Bicipark, les zones segures i exclusives per estacionar bicicletes dins els Aparcaments B:SM que, a més de créixer, han renovat la seva imatge per tal de millorar l’experiència dels usuaris i les usuàries.
 
Amb l’objectiu de continuar contribuint a una millor gestió de l’espai públic i oferir espais còmodes i segurs a les persones usuàries de bicicletes, abans de l’estiu de l’any vinent, es doblarà l’oferta actual de places segures d’aparcament de bicicletes amb la creació de 7 nous Bicipark.
 
En concret, s’habilitaran zones segures i exclusives per a bicicletes als aparcaments de BSM Bilbao, BSM Ciutat del Teatre, BSM Gràcia Motos, BSM Hospital del Mar, BSM Ona Glòries, BSM Sant Andreu Teatre i BSM Travessera de Dalt. Seran, en total, set nous Bicipark dotats, cadascun, de 50 places, inicialment.
 
Els set nous Bicipark se sumen als sis que ja estan operatius des de l’any passat i que disposen, en total, de 294 places: BSM Illa Borbó, BSM Estació del Nord, BSM Mercat de la Boqueria, BSM Plaça Joanic, BSM Plaça Naves i BSM Mercat de Sant Antoni. L’ocupació mitjana d’aquests sis Bicipark és del 75% i hi ha 215 persones abonades.
 
A més dels Bicipark, els Aparcaments B:SM tenen, des de fa anys, prop de 900 places convencionals per aparcar bicicletes. Aquest servei té una ocupació mitjana del 65% i prop de 600 persones abonades.
 
Un espai còmode on deixar la bicicleta que alhora millora la gestió de l’espai públic
Els Bicipark, a més de millorar l’experiència de les persones que es mouen per la ciutat en bicicleta, contribueixen a una millor gestió de l’espai públic, alliberant espai per a vianants a les voreres. 
 
Seguint el model dels Bicipark que ja estan operatius, els nous espais exclusius per a aparcar bicicletes dins els Aparcaments B:SM, comptaran amb seguiment per videovigilància i un identificador per a accedir a l’espai que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva: persones abonades a la Xarxa d’Aparcaments B:SM en la modalitat de bicicleta o usuàries del servei d’aparcament de bicicletes per dia o hores. Dins dels Bicipark, les bicicletes han d’estar encadenades a la plaça assignada i els seus usuaris i usuàries tenen disponible una manxa per a tenir cura dels pneumàtics. A més, properament, es dotarà aquests espais d’una petita estació d’autoreparació i manteniment de bicicletes amb eines bàsiques, contribuint, així, a una mobilitat més segura.
 
Seguim treballant per oferir als usuaris i usuàries de la Xarxa d’Aparcaments B:SM una millor experiència
 
Per contractar o sol·licitar més informació:
 
Telèfon:  93 409 18 22, dies laborables, de dilluns a divendres de 8h00 a 21h00
 
Correu electrònic: infocomercial@bsmsa.cat