D’acord amb la planificació prevista, la setmana passada van finalitzar les obres d’adequació i millora de l’aparcament BSM Rius i Taulet, que van començar el 30 de gener de 2023.

 

L’aparcament, ubicat als peus de les Fonts de Montjuïc, a l’Avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona, amb 15.709m2 de superfície, va ser inaugurat el setembre de 1982, i per tant, és el primer aparcament de l’actual Xarxa d’Aparcaments BSM. Consta de 3 plantes amb 5 accessos de vianants, 2 entrades i 2 sortides per a vehicles, i 2 ascensors.

 

El propòsit d’aquesta millora integral era dur-hi a terme una adequació i sanejament per tal de satisfer les necessitats de mobilitat tant de les persones que hi accedeixen en cotxe, moto o bicicleta, com de les que ho fan a peu.

 

L’abast de les obres ha estat la millora general de les instal·lacions, modificant la distribució de places de l’aparcament i reformant els 5 accessos de vianants per millorar-ne les condicions i fer-los més segurs per a totes les persones a les quals aquest aparcament dona servei: assistents de la Fira de Barcelona i esdeveniments culturals i esportius de l’entorn de la muntanya d Montjuïc, veïns i comerciants de la zona.

 

BSM Rius i Taulet: un hub al servei del seu entorn

Amb aquestes obres de millora de l’aparcament BSM Rius i Taulet es posa a l’abast de l’entorn al qual dona servei, un hub de serveis de mobilitat que inclou punts de recàrrega elèctrica d’Endolla Barcelona, oferta de car sharing, ancoratges per a bicicletes, així com el servei Click & Collect de recollida de paqueteria accessible per a la ciutadania.

 

A més, altres serveis que ofereix l’aparcament són el pagament ticketless mitjançant l’aplicació SMOU i la dotació de cobertura 3G i 4G per millorar l’experiència de l’usuari respecte la qualitat de les trucades i l’ús d’internet i dels serveis associats a les aplicacions mòbils.

 

Així, la xarxa d’Aparcaments BSM avança en el seu propòsit de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones oferint espais d'estacionament i serveis complementaris de mobilitat que ajudin a millorar l'ordenació de la mobilitat i optimitzar l'espai públic.