SMOU, l’aplicació que uneix diferents serveis de mobilitat personal i facilita els desplaçaments a la ciutadania de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana, segueix contribuint a la transformació de la mobilitat. Actualment, més de 100.000 persones fan servir l’aplicació per pagar les seves estades per minuts als Aparcaments BSM. L’aplicació assoleix aquestes xifres després que el servei de tiquet digital (Pàrquing via app) hagi registrat a data 30 de novembre de 2022 un creixement del 66% en nombre d'usuaris i un 82% en tiquets digitals des de gener de 2022.

Aquesta prestació, disponible a 42 aparcaments de la Xarxa de BSM, permet el pagament de l’estada per minuts a través de l'smou, sense haver d’agafar tiquet de paper ni passar pel caixer automàtic. A la vegada, facilita l’aixecament automàtic de barrera per lectura de matrícula. Tot plegat, ha convertit l’aplicació en un mètode de pagament còmode, pràctic i segur, que estalvia temps i contribueix a l’estalvi de paper. A més, l'smou esdevé contribueix a millorar la mobilitat a la ciutat, ja que agilitza el procés d’entrada i sortida dels aparcaments, tot minimitzant els temps d’espera i els embussos.

El compromís de BSM amb fer créixer la xifra de tiquets digitals també es veu reflectit en l’actual bonificació que ofereix un 30% de descompte si es paguen les estades per minuts als Aparcaments BSM a través de l'smou.

 

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

L'smou posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada. En només tres anys, ja són més de 745.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per la ciutat i l’Àrea Metropolitana, tot contribuint a la sostenibilitat.

Actualment, entre d'altres serveis i funcionalitats, l’app smou et permet:

  • Conèixer la ubicació i informació en temps real de les places lliures dels aparcaments subterranis de la ciutat de Barcelona.
  • Pagar el parquímetre per minuts de les places Verdes i Blaves de Barcelona i 10 municipis més de l’Àrea Metropolitana.
  • Gestionar i pagar els teus tiquets d'estacionament a les places Verdes o a les exclusives per a residents de Barcelona ciutat.
  • Reservar i agafar el Bicing, així com conèixer la seva predicció de disponibilitat.
  • Consultar els carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat per pedalar.
  • Recarregar els vehicles elèctrics amb Endolla Barcelona.
  • Localitzar al mapa de l’app, totalment personalitzable, els operadors de cotxe, moto i bici sharing de la ciutat de Barcelona.
  • Consultar els horaris, les parades i estacions de Metro, Bus TMB, TRAM, Bus de la xarxa metropolitana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya.
  • Crear rutes personalitzades amb "Com s'hi arriba" utilitzant transport públic, bicicleta i cotxe per anar d'un lloc a un altre de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

L’app seguirà creixent amb l’objectiu de millorar i facilitar-te la teva mobilitat personal.